RESULTATERFINANS

Dell forbereder nytt bud på 3Par

Analytikere mener det er «vanvittig» av HP å by så mye for 3Par.

25. aug. 2010 - 12:43

Lagringsspesialisten 3Par har levert et dokument til det amerikanske finanstilsynet SEC der de varsler at de vil innlede samtaler med HP om et mulig oppkjøp.

3Par inngikk 16. august en avtale om å selge seg til Dell for 1,15 milliarder dollar. Mandag kom et motbud fra HP, som byr 1,6 milliarder dollar for 3Par.

Avtalen mellom Dell og 3Par har en klausul om at 3Par kan trekke seg dersom det kommer et bedre tilbud («superior proposal») etter nærmere bestemte kriterier.

Dokumentet som er innlevert til SEC understreker at styret i 3Par ennå ikke har avgjort hvorvidt tilbudet fra HP er «bedre» enn det fra Dell, i henhold til kriteriene fra avtalen. Det innebærer at Dell har bedre tid på seg til å forberede et eventuelt motbud. Straks 3Par bestemmer seg for å karakterisere HPs bud som «bedre» enn Dells, har Dell tre virkedagers frist på å forbedre sitt tilbud.

Finanstjenesten Bloomberg melder i dag at Dell skal være i ferd med å forbedre sitt bud.

Kilden til denne opplysningen er anonym, og det gis ingen antydning om hvor mye Dell kan være beredt til å betale.

HP har 15 milliarder dollar i likvid reserve, mot 11 milliarder hos Dell, skriver Financial Times. Avisen viser til analytikere som tror den pågående omstruktureringen i Dell gjør det vanskelig å utarbeide et bedre tilbud på kort varsel.

Overfor Bloomberg karakteriserer analytikere overprisen som HP og Dell synes villige til å betale for 3Par som «vanvittig».

De viser til at HPs bud på 1,6 milliarder dollar svarer til 230 ganger 3Pars driftsresultat (Ebitda, det vil si før renter, skatt, nedskriving og amortisering) det siste året. Bloombergs analyse av 20 store oppkjøp de siste fem årene viser at man gjennomsnittlig har betalt 15 ganger siste års Ebitda.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.