Dell først ute med Intel Core 2-maskiner

Dell først ute med Intel Core 2-maskiner

Trolig som den første kan Dell nå leverer PCer med Intels nye Core 2-prosessorer.

AMDs prosessorer har lenge ledet på ytelse/pris og har etterhvert spist betydelige markedsandeler, men har Intel offisielt lansert sine nye Core 2-prosessorer. Og nye tester bekrefter Intels løfter - et ytelsesløft på opp mot 30 prosent er voldsomt, selv i IT-bransjen.

    Les også:

Vanligvis kappes produsentene om å være ute med nye maskiner, for kunnskapsrike kunder ønsker ikke å kjøpe maskiner med forrige generasjon hjerner.

Men foreløpig har det vært merkelig stille fra leverandørene. digi.no ringte derfor til de to største - HP og Dell som sloss om førsteplassen i PC-markedet, både i Norge og internasjonalt.

Dell bekrefter at selskapet er klare med en modell og har fått inn maskiner på lager.

- Core 2 er klar for bestilling nå, blant annet på Dell Precision 390. Flere modeller vil komme etterhvert, sier Hans Christian Seime, markedsdirektør i Dell Norge til digi.no.

Precision er Dells mest avanserte stasjonære modeller og 390-modellen starter på 7500 kroner uten moms.

Men hos HP får vi et overraskende svar, selskapet kommer ikke før i september.

- Det er fortsatt ikke alt som er halt avklart ennå, men på forretningsmarkedet kommer maskiner med prosessoren i septemper og for forbrukermarkedet kommer de i tide til julesalget, sier PC-sjef Arild Westbye i HP til digi.no.

Et annet alternativ er å bygge maskinen selv. Norske nettbutikker forteller at de vil få inn Core 2-brikker i midten av august - om to uker.

Til toppen