Dell fortsetter sin himmelferd

Det er optimisme i Dell etter rekordresultat i januarkvartalet og sterk omsetningsvekst.

Det er optimisme i Dell etter rekordresultat i januarkvartalet og sterk omsetningsvekst.

Dell økte sitt resultatet for kvartalet fram til 31. januar, det fjerde i selskapets regnskapsår, med 32 prosent til 603 millioner dollar i forhold til fjorårets 456 millioner dollar. Det er selskapets sterkeste kvartalsresultat noensinne. Per aksje er det en framgang fra 17 cents til 23 cents.

Omsetningen økte med 21 prosent fra 8,1 milliarder dollar til 9,7 milliarder dollar. Målt i antall leverte enheter, var økningen 25 prosent. Det gikk spesielt bra for Dell i Europa (med Midtøsten og Afrika) der omsetningen vokste med 18 prosent i et markedet som krympet med to prosent.

Framgangen gjenspeiler IDCs statistikk for globale PC-leveranser. IDC mener at Dell, i kvartalet fram til 31. desember, økte sin markedsandel fra 13,2 prosent i 2001 til 15,7 prosent i 2002.

Dells satsing utover PC-er har også gitt sterk vekst. Omsetningen av servere økte med 23 prosent, mens lagringssystemer økte med 87 prosent. Dell mener den sterke veksten i antall leverte PowerEdge-servere – 28 prosent – gjenspeiler brukernes overgang fra Unix til Windows og Linux. Det vises til analytikere som mener at Dell står for 65 prosent av den globale omsetningen av klynger til tekniske beregninger. Innen lagring sier Dell at den viktigste veksten var innen de systemene det selger i samarbeid med EMC, altså Clariion.

Wall Street lot seg ikke overraske av de gode tallene, som var både varslet og forventet. Derimot førte et optimistisk anslag over inneværende kvartal til en del hevede øyenbryn: 18 prosent omsetningsøkning til 9,5 milliarder dollar i forhold til samme kvartal i fjor, og et resultat på 618 millioner dollar mot 457 millioner i fjor, det vil si en økning fra 17 cents per aksje til 23 cents.

På årsbasis økte Dell omsetning med 14 prosent fra 31,2 milliarder dollar til 35,4 milliarder dollar, mens resultatet økte med 19 prosent fra 1,78 milliarder dollar til 2,12 milliarder.

Til toppen