Dell frykter ikke Surface

Tror ikke Microsofts nettbrett vil selge så godt.

Michael Dell tror ikke Microsoft Surface blir noen salgssuksess.
Michael Dell tror ikke Microsoft Surface blir noen salgssuksess. (Bilde: All Over Press/Microsoft)

Tror ikke Microsofts nettbrett vil selge så godt.

Microsoft vil med Surface konkurrere med sine egne partnere. Beslutningen om å utvikle egne nettbrett har derfor forarget noen pc-produsenter.

Særlig Acer har hatt vondt for å svelge den bitre pillen. De har åpent kritisert Microsoft for planene.

Dell ser derimot ikke ut til å la seg skremme, selv om selskapet nå opplever sviktende salg (Les: Dells nøkkeltall peker nedover) innen alle forretningsområder, og at nettbrett er blant årsakene til lavere pc-etterspørsel.

Ikke bekymret

Etter fremleggelsen av kvartalstallene denne uken, ble toppsjef Michael Dell utfordret på om de fryktet pc/nettbrett-serien som Microsoft skal lansere allerede i høst.

- Jeg tror det er en allmenn oppfatning at antallet solgte [Surface]-enheter blir relativt lavt. Kanskje vil de stå for mellom én til to prosent av det totale pc-salget neste år, sa Dell ifølge Cnet.

Dells finansdirektør Brian Gladden sa videre at «vi har pratet med Microsoft og vet hvordan de tenker. Windows 8 vil åpenbart gi oss muligheter med hvordan vi differensierer produktene våre».

Gladden varslet et bredt spekter av Dell-produkter basert på det nye operativsystemet, både med rene nettbrett, bærbare og hybride løsninger. Disse skal komme fra og med fjerde kvartal.

Microsoft skal etter planen begynne å selge sin første Surface-modell, avbildet øverst i denne saken, samtidig med lanseringen av Windows 8, det vil si den 26. oktober.

    Les også:

Til toppen