BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell går sammen med Oracle

Inngår dypt og globalt partnerskap.

Oracle-topp Mark Hurd kunne tirsdag annonsere en global allianse med Dell om leveranse av integrerte løsninger til bedriftsmarkedet.
Oracle-topp Mark Hurd kunne tirsdag annonsere en global allianse med Dell om leveranse av integrerte løsninger til bedriftsmarkedet. Bilde: Oracle
5. juni 2013 - 08:25

På Dell Enterprise Forum ble det tirsdag annonsert at selskapet inngår en strategisk allianse med Oracle. Sammen skal de to selskapene lansere en ny x86 infrastruktur med programvaren til Oracle basert på maskinvaren til Dell. Oracle har også utnevnt Dell som sin foretrukne x86 partner.

– Dette partnerskapet med Dell er en forlengelse av Oracles strategi om å forenkle IT og redusere integrasjonskostnadene ved å levere maskinvare og programvare sammen, sier Oracle-topp Mark Hurd i en felles pressemelding.

– Vi mener at ved å jobbe sammen vil Dell få en signifikant markedsandel ved å levere sine kunder en integrert og optimalisert løsning som er laget for å rulle ut forretningskritiske applikasjoner. Dette er bare begynnelsen, sier Hurd videre.

Wall Street Journal skriver at alliansen reflekterer at Oracle sliter med å få integrert sin maskinvare-arm Sun, som de kjøpte for 7,5 milliarder dollar i 2010. Samtidig trenger Dell, som nå skal bli kjøpt av børs med hjelp av gründer Michael Dell, all den hjelpen de kan ha i bedriftsmarkedet.

I henhold til avtalen skal Dell ta seg av all kundekontakt og support.

Dell sier at de forventer de felles leveranse-tilbudene fra Dell og Oracle skal være klart til å lanseres i siste halvdel av 2013.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.