FORBRUKERTEKNOLOGI

Dell gir opp og starter butikksalg

Dell har alltid sagt at direkte er billigst, men nå er Dell-maskiner i butikker et faktum.

24. mai 2007 - 08:15

Dell ble verdens største PC-produsent på en rendyrket modeller der de solgte sine maskiner direkte til kundene, istedenfor å gå omveien gjennom forhandlere. Senere fikk imidlertid erkekonkurrenten skikk på sin virksomhet, og tok tetposisjonen fra Dell.

For å komme tilbake på offensiven har selskapets gründer, Michael Dell, tatt tilbake kommandoen, og han har signalisert at selskapet også vil begynne å selge sine maskiner igjennom forhandlere.

    Les også:

Det har ikke tatt lang tid fra besluttningen ble tatt, til kundene kan gå i butikken og kjøpe en Dell-maskin. Allerede kommende helg, vil kunder av verdens største butikkjede, amerikanske Wal-Mart, kunne finne PC-er fra Dell i butikkhyllene.

Det er foreløpig kun et svært begrenset utvalg av Dells PC-er som vil bli solgt i butikkene. Avtalen med Wal-Mart har spikret at butikkjeden vil Dell Dimension E521 PC-er i mer enn 3.000 butikker rundt om i USA.

Det forventes at PC-giganten vil inngå lignende avtaler med andre butikkjeder i løpet av den nærmeste fremtiden, også i land utenfor USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.