BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell gjør det greit i motgang

Til tross for oppbremsingen, tjener Michael Dell fremdeles gode penger på å lage PC-er, men avskrivninger snur pluss til minus.

17. aug. 2001 - 09:11

Dell har alltid kunnet måle marginene sine med større måleenheter enn barberbladene konkurrentene bruker. Til tross for fallet i markedet, leverte Dell et solid driftsresultatet på 433 millioner dollar i andre kvartal.

Dell spiser stadig markedsandeler og har tatt Compaqs tittel som verdens største PC-leverandør. Salget til Dell falt bare en prosent fra andre kvartal i fjor. Les: Dell, ikke Compaq, er størst i PC-verden

Tatt forholdene i betraktning og at selskapet i andre kvartal i fjor satt igjen med 603 millioner dollar, imponerer Dell. Men en nedskrivning på 742 millioner dollar snur bunnlinjen til et tap på 101 millioner dollar. Utgiftene skyldes oppsigelser av 3000 ansatte og fabrikk-sammenslåinger.

Men hovedutgiften er på 340 millioner dollar, en nedskriving av Dells oppkjøp av lagringsleverandøren ConvergeNet Technologies og andre investeringer under hurra-årene 1999 og 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.