Dell gjør sitt største oppkjøp hittil

Michael Dell har skaffet seg viktig datalagring, men det ble et svinedyrt oppkjøp.

Dell gjør sitt største oppkjøp hittil

Michael Dell har skaffet seg viktig datalagring, men det ble et svinedyrt oppkjøp.

Michael Dell er i ferd med å fullstendig støpe om PC-produsenten han bygget opp. Dell solgte bare maskinvare før - direkte og alene, men nå er slagordene blitt partner, tjenester og ikke minst oppkjøp.

Dell har ganske sent innsett at selv om du er størst eller nest størst, er marginene på standard servere og PCer for små. Kundene vil ha komplette løsninger, og der er marginene bedre.

For å skaffe seg de nødvendige bitene, har Dell gjorte en serie oppkjøp og i går offentliggjorde selskapet sitt største så langt. Dell betaler 1,4 milliarder dollar - 7,5 milliarder kroner - for lagringsleverandøren EqualLogic.

EqualLogic lager har satset på lagringsløsninger som kobles opp med iSCSI i stedet for de dyrere fiberoptiske løsningene.

Men Dell betaler en frisk pris: EqualLogic har 384 ansatte og omsatte for litt under 400 millioner kroner i fjor. Dell betaler altså en pris som tilsvarer nesten 19 ganger omsetningen. Og EqualLogic går ikke pluss - selskapet satt igjen med et tap på 25 millioner kroner i fjor.

EqualLogic ble startet i 2001 med penger fra to venture-fond som nå kan plystre på vei til banken.

Lagring er et av de raskest voksende markedene i maskinvare-sektoren av IT-bransjen og dette stemmer også for Dell.

Men helt enkelt er det ikke - Dell har hittil levert lagringsløsninger fra EMC til kunder som har villet ha avansert lagring. Dette forholdet kan bli mer anstrengt nå.

Til toppen