Dell innrømmer å vurdere Linux-PC-er

Dell sier de vurderer å selge PC-er med Linux, etter et skred av henvendelser fra kunder.

Dell innrømmer å vurdere Linux-PC-er

Dell sier de vurderer å selge PC-er med Linux, etter et skred av henvendelser fra kunder.

En talsperson for Dell sa til telegrambyrået Reuters i går at selskapet vurderer å tilby PC-er med forhåndsinstallert Linux i stedet for Windows.

For tre uker siden la selskapet ut en «forslagskasse» på sitt nettsted. Kassen begynte straks å fylles med krav om fiks ferdige Linux-PC-er. De første reaksjonene fra Dell var å si at de vurderte å selge PC-er helt uten operativsystem. Men krav om Linux PC-er fortsatte å komme: Nå skal over 100.000 Dell-kunder ha bedt selskapet selge PC-er med Linux ferdig installert.

    Les også:

– Vi lytter til det kundene sier om Linux, og vi tar det opp til vurdering, sier Dells talsperson David Lord til Reuters.

Dell har hatt en av og på holdning til Linux-PC-er gjennom årene. En periode var det mulig for bedrifter å bestille Linux-PC-er, men tilbudet ble trukket tilbake. Per i dag tilbyr Dell en Linux-arbeidsstasjon – en PC med svært høye spesifikasjoner – skreddersydd for bruk innen leting etter olje og gass.

Kravet om Linux-PC er det mest populære til Dells forslagskasse. Ikke uventet er det nest mest populære krave at Dell tilbyr den gratis kontorpakken OpenOffice.org som alternativ til Microsoft Office.

Til toppen