Dell kan ha stoppet fallet

Hestekuren til Michael Dell ser ut til å virke, likevel vil flere miste jobben.

Dell kan ha stoppet fallet

Del-gründeren Michaeel Dell tok tilbake kommandoen over PC-leverandøren Dell i januar i år, for å få skuta på rett kjøl igjen. For den tidligere vekstkometen ble forbipassert av erkerivalen HP som verdens største IT-selskap.

Torsdag ettermiddag norsk tid, la selskapet frem sine siste kvartalstall. Det var knyttet stor spenning til om Michael Dell hadde klart å snu selskapet.

Noe av det første han gjorde tidligere i våres, var å si opp 10 prosent av arbeidsstyrken. Slike grep liker aksjemarkedet, og aksjekursen har steget med cirka 15 prosent siden Michael Dell tok over roret igjen.

Omsetningen for kvartalet steg litt, sammenlignet med i fjor. Den endte på 14,77 milliarder dollar, mot 14,1 milliarder for et år siden.

Kvartalsresultatet ble imidlertid kraftig forbedret. Det gikk fra 502 millioner dollar for et år siden, til 733 millioner dollar i år.

Den kraftige fremgangen på resultatsiden vil neppe fortsette i samme tempo. Dell sier at kostnadsreduksjonene ikke vil være like store i årets andre halvår, og de vil fortsatte å kutte stillinger.

Markedet var fornøyd med resultatet, og aksjekursen steg en prosent etter at tallene ble lagt frem.

Les mer om: