BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell kan miste andreplassen

Dramatiske tall for andre kvartal avslører at Dell-sjef Michael Jacobs snart kan miste plassen som Norges nest-største PC-leverandør.

30. juli 2007 - 09:56

HP er størst i det norske PC-markedet og Dell er nummer to. Slik har det vært en stund nå, men det kan være i ferd med å endres.

Markedslederen HP har dratt kraftig fra nummer to-leverandøren Dell, og en kraftig fremgang for Acer gjør at de nå puster Dell i nakken. Det viser tall for årets andre kvartal som Finansavisen har hentet inn fra aktørene i det norske markedet.

HP solgte totalt 78.707 maskiner, en fremgang på hele 61 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Den gang var de bare såvidt større enn Dell, som da solgte 48.566 maskiner. I år har det imidlertid gått mye dårligere for Dell. De gikk tilbake med hele 19 prosent, og salget endte på 39.200 enheter.

- Vi er selvsagt ikke fornøyde med disse tallene, sier Hans Christian Seime, markedsdirektør i Dell Norge, til Finansavisen.

HP derimot er kjempefornøyde, og de tror på fortsatt fremgang i inneværende kvartal.

- Med den inngangen vi har hatt i inneværende kvartal, gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Arild Westbye, PC-sjef i HP, til Finansavisen.

Samtidig som Dell har støtt på kraftig motgang, har Acer hatt en kraftig fremgang. De solgte 19.338 maskiner i kvatalet for et år siden, men har hatt en vekst på hele 96 prosent siden den gang. Dermed endte de på 37.977 solgte enheter, bare 1.223 maskiner færre enn Dell.

Dersom den kraftige fremgangen fortsetter, var dette Dells siste kvartal som den nest største aktøren i det norske PC-markedet. På bærbaremaskiner har Acer allerede gått forbi. De solgte 35.397 bærbare, mens Dell "bare" solgte 22.100.

Andelen som velger å kjøpe en bærbar maskin fremfor en stasjonær øker fortsatt. I årets andre kvartal valgte 67,8 prosent å kjøpe en bærbar. Til sammenligning var andelen 56,1 prosent for et år siden.

Totalt ble det solgt 215.764 PC-er i det norske markedet i årets andre kvartal, ifølge Finansavisen. Dette er imidlertid ikke helt nøyaktig da ikke alle leverandører har oppgitt sine tall. Noen av de er derfor estimert. De store har imidlertid offentliggjort sine.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.