Dell kjøper heftige spill-PC-er

Dell har kjøpt Alienware, en produsent kjent for sine heftige og dyre spill-PC-er.

Alienware leverer flere typer PC-er, men er mest kjent for sine heftige spill-PC-er, også bærbare, med valgfri AMD eller Intel prosessor. Det har lenge gått rykter om at Dell ville kjøpe Alienware: De ble konsekvent dementert.

Det er ikke kjent hva Dell betaler for Alienware, som skal opprettholdes som heleid datterselskap. Oppkjøpet skal fullføres innen 30 til 45 dager.

Alienware vil nyte godt av Dells ekspertise innen innkjøp, men det blir inntil videre ingen gjensidig markedsføring av produkter fra hverandres nettsteder. Dells talsperson sier at oppkjøpet ikke for noen innvirkning på selskapets finansielle situasjon, men gir dem en mulighet til å nå et nytt marked, «high-end gaming». Alienware vil tjene på rimeligere komponenter og dermed bedre sine marginer.

Det understrekes at Alienware fortsatt vil tilby kundene valget mellom AMD- og Intel-prosessor, i motsetning til Dell som utelukkende satser på Intel.

Analytikere mener selskapene ikke passer så godt sammen. Alienware oppfattes i markedet som et teknologidrevet selskap med et godt forhold til spillentusiaster og særegen design (se bildet nedenfor av Aurora ALX, der prisen starter på over 5000 dollar), mens Dell oppfattes i hovedsak som en noe sidrumpet forsyner av uspennende vare til bedrifter og enkle hjemmebrukere, trass i satsingen på XPS-modellene som prøver å ta opp konkurransen med Alienware.

Samtidig med at Dell kunngjorde kjøpet av Alienware, ble det lansert en ny modell i Dells XPS-serie, XPS-600, priset til nærmere 10 000 dollar.

Til toppen