RESULTATERFINANS

Dell kjøper opp tv-stasjoner

Hva skal IT-milliardæren med konkursrammede kanaler?

8. juli 2011 - 10:40

Dell-gründer og IT-milliardær Michael Dell har i det stille sikret seg flere konkursrammede tv-selskaper i USA, gjennom sitt personlige investeringsselskap. Det skriver Forbes.

KTLN i California ble kjøpt for 8 millioner dollar i juni. I forrige uke la Dells selskap inn vinnerbudet på konkursboet til Seattle-baserte KFFV, som gikk for drøyt fem millioner dollar.

Spørsmålet er hvorfor pc-magnaten, og en av verdens rikeste – med en formue på nær 80 milliarder kroner, investerer i det lokale tv-markedet?

Ifølge Forbes kan forklaringen ligge i tv-stasjonenes tildelte frekvensområder. De viser til at USAs teletilsyn FCC (Federal Communications Commission) ønsker å kjøpe tilbake radiofrekvenser, for deretter å auksjonere dem bort til teleselskaper. Den kontroversielle planen er ennå ikke vedtatt i Kongressen.

En talsperson i Dells investeringsselskap ønsket ikke å kommentere investeringene overfor avisen.

Langtrekkende frekvenser, særlig den såkalte digitale dividenden, det vil si 800 MHz-båndene som ble ledige da de analoge tv-sendingene ble slokket, er en knapp ressurs, og særlig attraktiv for telebransjen, også i Norge.

Samferdselsdepartementet skulle for lengst ha auksjonert bort frekvensene til operatører, men har freveket sin opprinnelige tidsplan. En høringsrunde ble avsluttet i forrige måned, og trolig vil aksjonen bli gjennomført til høsten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.