RESULTATERFINANS

Dell kjøper seg opp innen tjenester

Skal overta Perot Systems for 3,9 milliarder dollar.

21. sep. 2009 - 15:28

Toppsjef Michael Dell kunngjorde i dag at pc- og serverleverandøren Dell skal overta Perot Systems for 3,9 milliarder dollar. Overtakelsen skjer ved at Dell kjøper utestående Perot-aksjer for 30 dollar per stykk. På New York-børsen avsluttet Perot-aksjen fredag 18. september med en kurs på 17,91 dollar. Overtakelsen antas å kunne fullføres i løpet av kvartalet som går fra november til januar.

I siste regnskapsår omsatte Perot for 2,6 milliarder dollar og tjente 118 millioner dollar. Selskapet har 23 100 ansatte.

Perot tilbyr tjenester innen applikasjoner, infrastruktur og forretningsprosesser. De er særlig tungt inne i helse og det offentlige.

Etter overtakelsen tar Dell sikte på å gjøre Perot til sin tjenestedivisjon, ledet av dagens toppsjef Peter Altabef. Perots styreformann Ross Perot jr (sønn til den tidligere presidentkandidaten) vil antakelig få en plass i styret til Dell.

Dell sier overtakelsen av Perot vil øke selskapets samlede lønnsomhet i løpet av regnskapsåret 2011–2012. Dell vil kunne levere et bredere utvalg av IT-tjenester og IT-løsninger, og tjenesteleveransene skal optimaliseres. Perot vil få et større internasjonalt nedslagsfelt, og Dell tar sikte på å levere datamaskiner «til enda flere Perot-kunder», som det heter i pressemeldingen.

I den offisielle meldingen heter det ellers at Dell og Perot har liknende selskapskultur, og at kombinasjonen vil gi gode muligheter for mer effektiv drift.

Overtakelsen av Perot gjør Dell enda likere konkurrenter som HP og IBM. I en tid med sterkt fallende marginer på maskinvare, og uvilje mot investeringer hos kriserammede kunder, framstår tjenester som en naturlig måte å videreutvikle sine kundeforhold på. Et eksempel på dette er en omfattende kontrakt som Dell Norge nylig fikk med Orkla, om å modernisere alt av IT-løsninger i konsernet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.