Dell kjøper smart musikk-tjeneste

Dell har nesten ikke kjøpt noe før, men nå kommer oppkjøpene som skal snu PC-selskapet.

Dell kjøper smart musikk-tjeneste

Dell, verdens nest største PC-produsent, er midt i en dramatisk omlegging etter dramatiske fall i salget.

Det understrekes nå daglig at Michael Dell har noen hellige kuer. Dell har brutt med "bare-direkte"-modellen sin og startet butikksalg. Og tidligere i våres fortalte Dell både her i Norge og internasjonalt at man leter etter konsulent-selskaper man kan kjøpe opp.

Flere tegn på omleggingen er oppkjøp, noe Dell har holdt seg unna så langt. Og oppkjøpene kommer på helt andre felter enn hva Dell hittil i dag driver med. Dette tegner et bilde at et selskap som kanskje skal fylle på med mange biter for å bli en bredere total-leverandør - både til bedrifter og privatpersoner.

På fredag kom nyheten om at Dell blar opp 340 millioner dollar for å sikre seg ASAP Software, et selskap som lever av å levere rådgivningstjenester og programvare innen programvarelisensiering.

    Les også:

Og i går offentliggjorde Dell at man har inngått avtale om å kjøpe Zing Systems til en ukjent pris. Zing lager et nettbasert tjeneste som lar brukere høre på og organisere musikk på en rekke forskjellige måter.

Tjenesten må bygges inn i enheten som skal bruke den og foreløpig er Sandisk og satellitt-radioselskapet Sirius alene om å ha en MP3-enhet som tilbyr Zing.

Dell har tidligere tilbudt MP3-spillere, men gav opp kampen med Apple. Om Dell nå skal legge inn Zing på sine PCer eller selskapet har andre planer er ukjent.

Her kan du lese mer om Zing.

Les mer om: