Dell kjøper tynnklientleverandør

Wyse har også utviklet teknologi for klient-forvaltning fra nettskyen.

Med kjøpet av Wyse får Dell tak i Stratus, en løsning som Wyse utvikler for å kunne tilby fullverdig forvaltning av alle typer klienter mot alle typer brukere, som tjeneste fra nettskyen.
Med kjøpet av Wyse får Dell tak i Stratus, en løsning som Wyse utvikler for å kunne tilby fullverdig forvaltning av alle typer klienter mot alle typer brukere, som tjeneste fra nettskyen.

Wyse har også utviklet teknologi for klient-forvaltning fra nettskyen.

Verdens tredje største pc-leverandør, Dell (etter HP og Lenovo), sier i en pressemelding at de er i ferd med å overta Wyse Technology, en privateiet leverandør av tynnklienter og løsninger for forvaltning av mobile og stasjonære klienter.

    Les også:

En betrodd kilde sier til Bloomberg at Dell vil betale rundt en milliard dollar for Wyse.

Wyse har levert tynnklienter siden 1989. De har i dag et bredt utvalg av både mobile og stasjonære enheter, og tilbyr løsninger der tynnklienter gir brukeropplevelse tilsvarende avanserte pc-er, med fullverdig multimedia, et høyt antall skjermer og så videre.

Wyse tilbyr også løsninger for klientforvaltning, og har kompetanse innen virtuelle arbeidsflater og nettskyteknologi. I februar kunngjorde de Project Stratus der klientforvaltning skal tilbys som en tjeneste fra nettskyen. Når løsningen er klar, vil tjenesten kunne forvalte enhver bruker med enhver type klient, det vil si pc, tynnklient, nettbrett og smartmobil. Prosjekt har hittil gitt én produktlansering, Enterprise Mobility Management (EMM), som styrer bruken av smartmobiler og nettbrett under henholdsvis iOS (Apple) og Android mot bedriftens tjenester (se artikkelen Forvalter bedriftens mobiler fra nettskyen).

Dell beskriver Wyse som «den globale lederen innen nettskybasert klientforvaltning» («global leader in cloud client computing»), og sier overtakelsen vil føre til en betydelig utvidelse av deres tilbud innen pc-virtualisering. Dette skal igjen gi et grunnlag for nye løsninger og tjenester mot bedriftsmarkedet.

Tall fra IDC bekrefter at Wyse er verdens største leverandør av tynnklienter. Wall Street Journal siterer Dells strategidirektør Dave Johnson som forteller at Wyse økte sin omsetning med 45 prosent i sitt siste fullførte regnskapsår, og har de siste tolv månedene en samlet omsetning på rundt 375 millioner dollar. Driftsmarginene skal være tosifrede.

Overtakelsen av Wyse vil styrke Dells evne til å levere allsidige løsninger til bedriftsmarkedet, der tynnklienter og klientforvaltning spiller en stadig større rolle.

Dette er viktig blant annet for å kunne framstå som et alternativ til HP. I en orientering om det norske markedet i februar i år fortalte Verner Hølleland i HP Norge om kraftig økende salg av tynnklienter, blant annet gjennom avtalen med Politiet. Hølleland sa at HP er i ferd med å ta igjen forspranget til Wyse innen tynnklientleveranser i Norge.

Til toppen