TELEKOM

Dell klar med sin første Android-mobil

«Aero» er i salg i USA med flere finesser, som ferdig installert Flash Lite.

Dell Aero konkurrerer med et hopetalls andre mobiltelefoner basert på Android.
Dell Aero konkurrerer med et hopetalls andre mobiltelefoner basert på Android.
25. aug. 2010 - 14:00

Dell har sluppet sin første avanserte mobiltelefon i USA, et Android-apparat kalt «Aero», med 3,5 tommers skjerm. Aero supplerer «Streak», en mellomting mellom mobiltelefon og tablet, som kom i salg i USA 10. august i år. Streak drives også av Android og har en skjerm på hele 5 tommer.

Uten abonnement koster Aero 299,99 dollar. Med to års bindingstid til AT&T er prisen 99,99 dollar.

Aero veier så vidt over 100 gram. Den drives av en Marvell-prosessor i 624 MHz og tilbyr fleroppgavekjøring («multitasking»). Dell har gjort det de betegner som «forbedringer» i grensesnittet, og lagt inn en nettleser med Adoble Flash Lite ferdig installert, med tanke på å kunne vise Youtube og andre tjenester med video. Det er bredt utvalg av programvare. Trådløse nettverk omfatter alt fra GSM til HSDPA, samt WLAN og Bluetooth. Det er et kamera på 5 megapiksler, GPS, synkronisering mot Microsoft Outlook og Exchange og så videre.

I fjor høst lanserte Dell en avansert mobil på det kinesiske markedet, kalt Mini 3. Salgstall for denne enheten er ikke kjent, og den er ikke på markedet i andre land.

Det er ikke kjent når Dell vil tilby Aero i andre land enn USA.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.