FORBRUKERTEKNOLOGI

Dell klar med sine første AMD-PC-er

AMD vinner nye skanser - nå starter Dells salget av sine to første AMD-baserte PC-er i Norge.

15. sep. 2006 - 09:14

Det ble klart i løpet av første halvår i år at Dell ville komme med sine første AMD-baserte PC-er og servere innen årsskiftet. Denne uka er Dells første AMD-drevne PC-er lagt ut til salg.

Dell vil ikke umiddelbart hevde at AMD-prosessorer gir mer for pengene akkurat nå.

Slik var det lenge, men med sine nye Core 2 Duo-brikker har Intel tatt igjen mye av forspranget eller gått forbi AMD.

- Kundene har etterspurt ADM-baserte maskiner. Hvilken prosessor-leverandør som leder på pris/ytelse har svingt frem og tilbake. Vi vil derfor tilby begge typer, sier markedsdirektør Hans Christian Seime til digi.no.

    Les også:

Målgruppen er hjem og hjemmekontor. PC-ene kommer i to modellserier. Dimension C521 har smal boks, mens E521 er bredere. Begge kan konfigureres med Sempron eller Athlon, og det er ellers et bredt utvalg av disker, minne, grafikkort og så videre.

Prisen starter på rundt 3500 kroner (uten skjerm, med mva), men etter hvert som man utvider spesifikasjonene er det fort gjort å komme opp i minst det dobbelte. Begge modellene tilfredsstiller kravene til å kjøre Vista. Bildet nedenfor viser C521.

Seime i Dell Norge sier til digi.no at han venter å kunne tilby selskapets første AMD-drevne servere før jul. Han bekrefter at det i første omgang er snakk om fireveis maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.