Dell klarte ikke å kopiere Apple

Dell har vært databransjens ledestjerne, men selv de flinkeste kan snuble. Det gikk galt da Dell skulle kopiere Apples iMac.

Dell har vært databransjens ledestjerne, men selv de flinkeste kan snuble. Det gikk galt da Dell skulle kopiere Apples iMac.

Michael Dell kan se tilbake på en nesten plettfri karriere. Han startet i garasjen og er nå blitt en av de største PC- og serverleverandørene i verden. Med sine "produserer-på-bestilling" og direktesalg-filosofier har Dell tvunget de gamle PC-gigantene til å kopiere han.

Men når Dell selv skal kopiere, går det ikke så bra. Lite hadde skjedd i PC-bransjen på mange år, inntil Apple lanserte iMac - en fargeglad boks med innebygget skjerm. Kundestormen Apple opplevde fikk en rekke PC-produsenter til å lage kopier. Både IBM, Compaq og Dell har lansert enklere PCer i små, runde bokser i farger som avviker fra bransjens standard-valg, grå. De nye maskinene manglet ISA-kort og hadde ofte LCD-skjerm og nye knapper på tastaturet som ledet rett til søk og hjelpfunksjoner.

Men nå har Dell stoppet salget av sin WebPC, skriver nyhetstjenesten Cnet. Maskinen kom aldri i salg i Norge, og solgte åpenbart ikke så bra i USA.

Les:


Dell lanserer Imac-klone
Her er de nye PC-ene du ikke får kjøpe

Mye skyldes trolig prislappen - 8000-18.000 kroner (1000-2350 dollar) som er dyrt for en Pentium III 500 Mhz-PC, selv om du får med en blekkskriver. Den egne Internett-siden som markedsførte WebPCer er nå borte

Til toppen