BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell konkretiserer arbeidsstasjonsplaner

CEO og grunnlegger i Dell, Michael Dell, bekreftet i går ryktene om at selskapet vil satse på arbeidsstasjoner. Arbeidsstasjonene vil bli bygget rundt Intels nye Pentium II -prosessor, og Microsofts Windows NT. De første maskinene vil være på markedet allerede i høst.

Eirik Flaa
2. mai 1997 - 15:00

Windows NT har resultert i at profesjonelle produkter, som er knyttet til tyngre databehandling, har blitt masseprodusert og langt billigere å anskaffe seg. I første rekke gjelder dette PentiumPro-baserte servere, som har kommet ned i en pris som ligger marginalt over en vanlig høyytelses PC. Volumet av Pentium Pro/NT-systemer har økt i takt med det lave prisnivået. Denne utviklingen har vært fristende for Dell. Det store antall enheter av denne typen maskiner passet godt inn i selskapets strategi; Vent til noe blir suksess, og sett igang volumproduksjon etter Dells direktemodell.

I februar rullet den første spesialbygde NT-serveren ut fra selskapets produksjonsfasilitet i Limerick, Irland.

I går bekreftet Dells grunnlegger og CEO, Michael Dell, at Dell er i ferd med å gjøre samme stuntet på arbeidsstasjonsmarkedet. Allerede til høsten vil de første arbeidsstasjonene fra Dell se dagens lys, denne gangen basert på de nye Pentium II-prosessorene fra Intel.

- Dell arbeidsstasjoner basert på en eller flere Pentium II-prosessorer vil spare brukeren for tusenvis av dollar sammenlignet med Unix-baserte systemer, sier Michael Dell til Reuter. Han forklarer at Dell har dannet en intern enhet som skal ha ansvaret for utviklingen av arbeidsstasjonene.

Gårsdagens uttalelse førte til at Dell fikk ny rekordnotering på børsen med 83,75 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.