BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell-korreks gav løft i aksjemarkedet

Nasdaq løftet seg hele ni prosent i går etter at Dell bare understreket at ting ikke ble verre. Men i går kveld kom det flere resultatvarsler.

6. apr. 2001 - 09:14

Markedet svinger som en jojo på selv de minste nyheter. Sent onsdag amerikansk tid offentliggjorde Dell en melding om at deres neste kvartalsresultat blir som selskapet tidligere har varslet. At Dell stadfestet at det ikke kommer noe nytt resultatvarsel var alt som skulle til for feststemning.

Etter å ha falt 11 prosent i løpet av tre dager, var plutselig smilene brede igjen og Nasdaq-børsen hoppet opp hele ni prosent. Dell og andre store IT-lokmotiv som Cisco, Intel, IBM og Microsoft fikk seg dermed et solid løft. Dow-indeksen løftet seg 4,2 prosent.

Men Yahoo! Inc ble gårsdagens vinner med sin beste dag siden børsintroduksjonen i 1996 med et hopp på hele 24 prosent.

Men gleden er trolig kortvarig - analytikere påpeker at Dell-løftet i går trolig er et kortvarig blaff. For lite tyder på at salget er i ferd med å snu.

Etter børsslutt sendte tre store amerikanske IT-selskaper, Agilent, Sycamore Networks og Extreme Networkd, sammen med den engelske søkeprogramvareleverandøren Autonomy ut resultatvarsler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.