BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell kutter bissniss-prisene

Dell Computer trives med prispress og varsler ytterligere kostnadskutt på inntil 18 prosent på sine PC-er rettet mot det profesjonelle markedet. Skadeskutte Compaq får en tøff høst.

Øystein Kvistad
8. sep. 1999 - 01:23

Dell Computer Corp. varslet tirsdag at selskapet akter å redusere prisene på sine PC-modeller rettet mot bedriftsmarkedet med så mye som 18 prosent, melder Reuters.

Det er selskapets OptiPlex-modeller, med Intel Pentium II og Pentium III under skallet, som heretter skal selges for en rimeligere penge.

Reuters' priseksempler illustrerer at en OptiPlex GX1p med Pentium III 550 MHz-brikke og en 17-tommers skjerm i USA vil bli 9,7 prosent rimeligere - ned fra 2062 dollar til 1862 dollar. Prisen på samme maskin, med samme brikke men en mindre kasse og uten skjermen, kuttes med hele 18,3 prosent - ned fra 1708 dollar til 1408 dollar. Med en 17-tommers skjerm blir nyprisen 1682 dollar. En 600 MHz PC får du nå 16,3 prosent rimeligere enn før, det vil si at nyprisen blir 1608 dollar (uten skjerm. Med 17-tommers skjerm: 1882 dollar).

Dell, verdens nest største PC-leverandør, er slett ikke fornøyd med å være nummer to, og markedsleder Compaq og den gamle storhet IBM må belage seg på en tøff høst og vinter for å holde på markedsandelene ute blant de PC-kjøpende bedriftskundene.

I siste kvartal kjempet faktisk Dell seg fram til et uavgjort resultat i kampen mot Compaq om den største markedsandelen i verdens største marked, USA, og det er ventet at Dell fortsetter å holde takten. Det er derimot få som tror Compaq klarer å holde unna når status for inneværende kvartal skal gjøres opp.

En av dem som allerede har fått nok er Intergraph. Ved inngangen av september meldte selskapet at det hadde fått nok av PC- og serverbransjen og trekker seg helt ut. Intergraph skylder imidlertid ikke på Dell, men på Intel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.