Dell kutter PC priser igjen

Dell Computer Corp. i USA annonserte igår at de kutter PC prisene med opptil 16%.

Dell Computer Corp. i USA annonserte igår at de kutter PC prisene med opptil 16%.

Dell Computer Corporation (Austin, Texas) kutter prisene for fjerde gang i år. Prisene på stasjonære PCer blir kuttet med opptil 16%.

Dells forretningsmodell er såkalt "build-to-order", det vil si at de bygger maskinene baserte på mottatte bestillinger fra kunder. Dette gir Dell bransjens laveste lageromløpshastighet på 14 dager. Dell er derfor ofte først ute med nye priskutt som de andre PC produsentene følger. Det er OptiPlex-serien som denne gang blir kuttet i pris. Noen av systemene har blitt redusert i pris med opptil 50% siden januar, i henhold til Dells pressemelding.

Dell omsatte for USD 6,3 milliarder på verdensbasis i fjor. I Norge omsatte de for 271 millioner kroner i 1995. Årsaken til prisnedsettelsene er nedgang i prisen på prosessorer, minne og disker.

- Vi sendte ut melding om reduksjon i pris på 21% i Norge i forrige uke, sier Lasse Syversen, Salgsdirektør i Dell Norge AS. Vi har ingen planer om reduksjoner denne uken. Vi har egen produksjon av PCer for Europa i Irland og egen europeisk prissetting. Dog gjelder de samme rammebetingelsene på varekostpriser i USA og Europa slik at prisreduksjoner ofte følger hverandre, avslutter Syversen.

Mandag lanserte Dell sin nye Dell PowerEdge 2100 server på verdensbasis. I Norge ble den lansert i forbindelse med starten på Kontor- og Data 96.

Til toppen