BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell kutter ytterligere 4.000 stillinger

Dell, verdens største PC-produsent, slipper ikke unna oppbremsningen. For andre gang på kort tid svinger selskapet øksa.

8. mai 2001 - 10:07
Michael Dell er PC-bransjens suverene ener, men han er ikke hevet over tyngdeloven. Med sitt direktesalg har Dell bygget seg opp fra ingen ting til å bli verdens største PC-leverandør. Men i februar måtte selskapet ty til oppsigelser for første gang. Av en stab på 36.000 røk 1.700 ansatte ut.
Ryktene den gang sa at hele 4.000 skulle ut, og de hadde rett, det tok bare litt tid. I går kom meldingen. Årsaken er at Dell ikke ser noe bedring på en stund.

Omstruktureringen vil koste Dell 250-350 millioner dollar (mellom 2,3 og 3,2 milliarder kroner) i kvartalet selskapet avsluttet på fredag.

Men situasjonen er langt fra kullsort. Dell som er vant til ekstrem vekst og hyggelige marginer kutter åpenbart tidlig. For Dell lover samtidig at selskapet holder sine løfter om en omsetning på åtte milliarder dollar, og driftsmarginen blir trolig hyggeligere enn forventet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.