FORBRUKERTEKNOLOGI

Dell lager egen standard for arbeidsminne

Produsenten lager ny minnemodul i stedet for å lodde arbeidsminnet rett på hovedkortet.

Slik ser den ut, CAMM-minnemodulen som Dell vil bruke i stedet for de tradisjonelle arbeidsminneportene.
Slik ser den ut, CAMM-minnemodulen som Dell vil bruke i stedet for de tradisjonelle arbeidsminneportene. Foto: Emerald_x86
19. apr. 2022 - 14:00

Dell har utviklet en proprietær arbeidsminneport som vil komme med selskapets kommende Dell Precision 7670 laptop, skriver Toms Hardware.com.

Den nye modulen ble oppdaget i en lekkasje på Twitter der brukeren iGPU Extremist delte bilder med spesifikasjoner fra en presentasjon holdt tidligere i år. Her ser vi en ny type arbeidsminne-modul som Dell kaller «Compressed Attached Memory Module» (CAMM). Modulen erstatter to so-dimm arbeidsminne-porter, som er de vanlige å se i bærbare datamaskiner, til fordel for en port der man kan sette inn en tosidet arbeidsminnemodul, designet for å kunne kjøre på samme måte som to klassiske arbeidsminnemoduler.

Dells valg om å sette arbeidsminnet på en egen modul, er et godt kompromiss hvis man vil at minnet skal ta mindre plass, men fortsatt være utbyttbart. Samtidig vil det gjøre at Dell får monopol på salg av arbeidsminne til sine datamaskiner. Dell kan også velge ikke å selge delen og dermed gjøre det umulig å oppgradere arbeidsminnet.

Det er ennå uvisst om Dell kommer til å åpne sin nye standard for tredjeparter eller om det kun blir et proprietært Dell-produkt.

Det er mye ved Alienware X14 som er bra, men dessverre ikke nok.
Les også

Fordums storhet har falmet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.