Dell lanserer Internett-butikk

Nå skal Dell selge mer enn PCer. Denne uken starter selskapet med Internett-tilgang og neste uke åpner deres store nettbutikk.

Nå skal Dell selge mer enn PCer. Denne uken starter selskapet med Internett-tilgang og neste uke åpner deres store nettbutikk.

Dell lever ikke like godt av PC-salg og har startet opp en rekke andre aktiviteter i USA. Nå kommer de norske versjonene.

Dell Norge lovet tidligere i juni fjor at selskapet skulle lansere såkalt "gratis" Internett - et tilbud der du bare betaler lokale tellerskritt, ikke abbonement, når du surfer. I dag lanseres tilbudet sammen med Dells norske portal som er laget i samarbeid med Fast, den store søke/portalselskapet Lycos og Telenor. Gratis Dell-nett til høsten i Norge

Det er trolig norske Fast som har ført sine to partnere Dell og Lycos sammen. For slår du <LI TYPE=square>Dellnet Norge, byttes etter hvert adressen til http://www.no.lycos.de/partner/dellnet/. Dellnet er dermed en omforming av den norske versjonen av Lycos Europa.

Den norske siden gir derfor tilgang til søketjenestene som Fast lager for Lycos/Lycos Europa. Dell får trolig bruke disse fordi selskapet har inngått et samarbeid med Fast.

"Brukerne får egne hjemmesider og gratis epost uten tilknytningsavgift, månedlige abonnementskostnader eller ekstra avgifter. Man betaler kun lokaltakst for den tiden man er pålogget. DellNet drives av Dell sammen med Telenor og Lycos."

Neste skritt i Dells Internett-sastning er en norsk versjon av den store datavare-nettbutikken Dell kjøpte i USA. Selskapet holder på å døpe om Gigabuys.com til Dellware. Butikken selger et stort utvalg dataprodukter - alt fra programvare, minnebrikker, skrivere og nettverksprodukter

- Vi åpner den norske versjonen av Dellware 15. juni, forteller Dells norske markedssjef Anders Thømt til digi.no.

Dell Norge forteller at de ikke starter med alle produktene, men vil utvide etter hvert. I USA har vi også en auksjonstjeneste (www.dellauction.com), men vi vet ikke om vi skal lage en norsk utgave av dette, forteller Thømt.

Til toppen