BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell lanserer proff-brett

Håper å friste helse-Norge, lærere og bedriftsbrukere.

Liten tvil om hvilken yrkesgruppe Dell ønsker å nå med sitt nye nettbrett, Latitude ST.
Liten tvil om hvilken yrkesgruppe Dell ønsker å nå med sitt nye nettbrett, Latitude ST. Bilde: Selskapet

Dell lanserer i disse dager sitt første nettbrett til proff-markedet. Fra før har selskapet levert produktserien Streak med Android til forbrukere.

Med fjøla Latitude ST håper selskapet å friste ansatte i helseforetak, utdanningssektoren og bedriftsmarkedet for øvrig.

10,1 tommeren (1280x800) har både flerberøringsfunksjonalitet og pekepenn, og kjører Windows 7 på en Intel Atom-prosessor med 1,5 gigahertz.

- Dette er det første nisjeproduktet vårt med nettbrett for profesjonelle brukere, sier markedssjef Hans Seime i Dell Norge til digi.no.

Skjermen har såkalt «Gorilla»-glass og en gummiert ramme, begge egenskaper som bidrar til at brettet skal tåle en støyt.

Et viktig poeng med slike produkter er vekt og batteritid. I Wifi-versjon veier den 816 gram. Vekten blir noe høyere med opsjonen mobilt bredbånd. Det oppgis at batteriet gir en brukstid på opptil seks timer.

Brettet har kamera foran og bak, inkludert støtte for 720p videopptak, samt spor for henholdvis USB 2.0, SD-kort og HDMI. Internminnet oppgis å være på to gigabyte.

For øvrig nevnes ikke lagringsplass på sidene for produktets spesifikasjoner. Antakelig leveres den i ulike konfigurasjoner og prisklasser.

I likhet med de øvrige bærbare pc-ene i Latitude-serien støttes også Dells raffinerte tilbud innen data-kryptering, fjern-administrasjon og support. I praksis skal brettet kunne håndteres i bedriftsmiljøet akkurat som en hvilket som helst tradisjonell pc.

Ellers oppgir Dell at produktet skal sertifiseres mot ulike leverandører av programvare innen utdannings- og helsesektoren.

Markedssjef Hans Seime kunne ikke på stående fot si hva listeprisen blir. Han forteller om en økende interesse blant helseforetak på området.

- De skal bestille noen testenheter for å se hvordan det fungerer i deres miljøer. Kan foreløpig ikke nevne noen navn, men vi har flere på startstreken med nettbrett innenfor helse-Norge, sier Seime til digi.no.

Dell har nylig kapret en lukrativ rammeavtale med alle landets helseforetak, med en anslått årlig verdi på 100 millioner kroner.

Det har ikke lyktes digi.no å få bekreftet om nettbrett er noe sykehusene ønsker å satse på.

- Vi har ikke nettbrett som del av vårt sortiment foreløpig. Vi antar at de testes ut i enkelte miljøer, men har ikke kjennskap til noe konkret, skriver kommunikasjonsjef Cecilia Melland i Sykehuspartner i en e-postmelding til digi.no.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.