BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell lanserer tjenester i nettskyen

Partnerskap med VMware for å levere virtuelle datasentraler.

30. aug. 2011 - 12:39

Dell varslet i april i år at de ville investere rundt en milliard dollar på å bygge opp en kommende satsing på nettskyen. I går, på en stor kundesamling til VMware i Las Vegas, kom den formelle lanseringen av «Dell Cloud with VMware vCloud Datacenter Service».

Observatører regner med at Dell på et seinere tidspunkt vil tilby nettskytjenester basert på andre plattformer, nærmere bestemt Microsoft Azure og åpen kildekode.

Dell Cloud med VMware kjører i Dells datasentraler – eventuelt også kundens egne – og tilbyr konseptet «infrastruktur som tjeneste» («infrastructure as a service», IaaS) basert på servere, lagring og sikkerhet fra Dell. Bedriftskunder vil kunne kombinere offentlige, private og hybride nettskyer. Dell tilbyr også relaterte konsulenttjenester, samt applikasjonstjenester, heter det i den offisielle kunngjøringen.

Et antall betakunder skal være i gang. Tjenestene vil være kommersielt tilgjengelig i USA i løpet av fjerde kvartal, og i resten av verden en gang i 2012.

Sikkerheten i løsningene ivaretas gjennom teknologi fra SecureWorks, et selskap som Dell kjøpte i januar i år, nettopp med tanke på satsingen i nettskyen. Dell har også et strategisk partnerskap med Trend Micro.

Poenget for Dell er at tilbudet til bedrifter om å opprette virtuelle datasentraler må omfatte troverdige løsninger som sikrer uoverkommelige vegger mellom virtuelle datasentraler som kjører i samme fysisk sentral, samtidig med at det er hensiktsmessige vernetiltak mot inntrenging og andre trusler. Personvern vil også bli et viktig hensyn, særlig i Europa der man vil være nødt til å kunne garantere at data lagres fysisk på bestemte steder, og ikke underlegges amerikansk myndighet.

Tjenesten for offentlige nettskyer vil tilby tilgang til virtuelle CPU-er, minne, lagringsnett, faste IP-adresser, brannmurer og katalogtjenester. De private nettskyene som Dell tilbyr vil kunne leveres fra Dells egne sentraler, eller bygges opp hos kunden, basert på VMware-produkter som vSphere og vCloud Director.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.