AVTALER & KONTRAKTER

– Dell legger inn bud på EMC

Det største oppkjøpet i IT-bransjen noensinne kan bli kunngjort i dag.

Michael Dell (bildet) forhandler direkte med EMC-toppsjef Joe Tucci om en overtakelse, ifølge kildene, som mener budet kan bli offentliggjort i dag.
Michael Dell (bildet) forhandler direkte med EMC-toppsjef Joe Tucci om en overtakelse, ifølge kildene, som mener budet kan bli offentliggjort i dag. Bilde: Oracle PR, via Wikimedia Commons
12. okt. 2015 - 08:32

Forhandlingene pågikk så sent som søndag kveld, og det på høyeste hold. Dell-toppsjef Michael Dell forhandler direkte med EMC-toppen Joe Tucci om et oppkjøp av lagrings- og virtualiseringsgiganten EMC, melder Recode.

Også Reuters har sendt ut en nyhetsmelding om en nært forestående kunngjøring.

Kildene sier at et bud kan bli offentliggjort allerede i dag, mandag 12. oktober, som er en offentlig høytidsdag i USA, «Columbus day».

EMC skal ha vært i spill det siste året. Et oppkjøp antas å kunne bli tidenes største i IT-bransjen, ettersom EMC har en markedsverdi på rundt 53,6 milliarder dollar. En hovedvekt av verdien knyttes til en majoritetsandel på 81 prosent av virtualiseringsspesialisten VMware.

Les også: Dell snuser på EMC

Mulig budkamp

Spenningen nå knytter seg til en klausul, som gjør budet fra Dell ikke-ekslusivt. Det er EMC som skal ha bedt om dette, for slik å kunne presse opp prisen og få bedre betingelser fra andre kjøpere.

I teorien er både IBM, Cisco og ny-fisjonerte HP Enterprise potensielle interessenter, men sjansene for at noen av disse utfordrer Dell med et høyere bud er små, hevder kilder overfor Reuters. Recode nevner også Oracle blant kandidatene.

Dell som ble kjøpt av børsen av grunnleggeren Michael Dell i tospann med investeringsselskapet Silver Lake for to år siden, vil måtte lånefinansiere rekordoppkjøpet. Ifølge Recode er planen å utstede høyrenteobligasjoner med sikkerhet i kontantbeholdningen til det fusjonerte selskapet.

Det skal også være uklart om aktivist-hedgefondet Elliott Management, som i fjor kjøpte seg inn i EMC og nå er syvende største aksjonær, vil støtte avtalen.

Elliott har offentlig forsøkt å vinne støtte til en plan om å spinne VMware ut av EMC, men hedgefondet har forholdt seg tause siden januar, etter at de fikk innpass i selskapets styre i bytte mot munnkurv om fisjonsønskene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.