BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell legger ned mobildivisjonen

Håper at omorganisering skal gi økt salg av mobiler og nettbrett.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 2010 - 10:09

Dell har de siste årene ønsket å satse på flere områder enn kjerneområdet, nemlig salg av datamaskiner til bedrifter. Blant annet har selskapet utviklet og lansert mobiltelefoner og nettbrett som Streak.

Nå kan det virke som at selskapet ikke er helt fornøyd med resultatet av denne satsingen.

Wall Street Journal skriver i en artikkel at Ron Garriques, lederen for Dells mobilvirksomhet, skal forlate selskapet og at hans divisjon skal legges ned.

Det betyr ikke at Dell ikke lenger vil tilby mobile produkter, men at produktene vil bli underlagt andre enheter i selskapet.

Ifølge Wall Street Journal omsatte Dells forbrukerenhet for 2,9 milliarder dollar i kvartalet som ble avsluttet i juli. Dette er omtrent ti prosent lavere enn i det foregående kvartalet, men omtrent på høyde med samme kvartal i 2009. I årets julikvartal gikk enheten med 21 millioner dollar i underskudd.

En talsmann for Dell sier til Wall Street Journal at omorganiseringen skjer fordi mobilitetsgruppen har produktspekteret har vokst til å bli mer enn et konsumentfokusert initiativ. Selskapet mener at ved å plassere disse produktene under Dells øvrige enheter vil posisjonere selskapet bedre til å selge mobile enheter til samtlige av selskapets kunder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.