Dell legger ut AMD-servere til salg

Dell legger ut AMD-servere til salg

Dell har lagt ut sine første AMD-servere til salg, en toveis og en fireveis.

Dells to første AMD-servere er mer innrettet mot de øvre markedet enn mot volummarkedet. Selskapet er den første etter Sun som benytter seg av den kraftigste serverprosessoren til AMD, Opteron SE, i noen av utgavene.

De to første modellene er fireveis serveren PowerEdge 6950 og toveis serveren SC1435.

6950 er beregnet på «krevende bedriftsapplikasjoner» som databaser, serverkonsolidering, virtualisering og «overgang fra dyre RISC-baserte systemer». Den skal tilby bedre ytelse og 20 prosent lavere strømforbruk enn Intel-baserte PowerEdge 6850, som fortsatt selges.

SC1435 er en flatserver beregnet på høyytelsesklynger, distribuerte webservere og små til mellomstore bedrifter med spesielle krav til ytelse og strømsparing. Den erstatter den Intel-baserte SC1425. Dell siterer standardtester der den AMD-baserte SC1435 tilbyr opptil 128 prosent mer i ren ytelse, og opptil 138 i ytelse per watt, enn den Intel-baserte SC1425. I disse målingene var SC1435 utstyrt med to tokjernede Opteron SE i 2,8 GHz, mens SC1425 var drevet av to enkjernede Xeon i 3,8 GHz.

Dell kunngjorde samtidig at de har integrert sitt driftssystem OpenManage med Oracle Enterprise Manager. Det skal innebære at folk som er vant med å administrere Oracle-databaser kan bruke det samme grensesnittet når de skal ordne med Dells maskinvare.

News.com siterer IDC-analytiker Michelle Bailey som sier hun tror Dell etter hvert vil komme med toveis AMD-baserte servere som er mer rettet mot volummarkedet.

Bemerkninger som Dell kom med under presentasjon, om at de ville ha på plass gode leveringsordninger før de begynte med AMD-servere, kan tyde på at de ennå ikke er overbevist om at AMD vil kunne levere i riktig tempo og regelmessighet.

Dell sa også at de vil gi kundene mer konkret veiledning om hvilke kriterier de bør legge til grunn når de skal velge mellom ellers like servere med AMD- og Intel-prosessorer.

    Les også:

Til toppen