BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell lokker med 5K-skjerm

Ekstrem oppløsning for kresne brukere.

5. sep. 2014 - 10:14

Høstens produktnyheter fra Dell inkluderer en 27-tommers proffskjerm med en imponerende oppløsning på hele 5120 x 2880 piksler.

Dette er verdens første skjerm med Ultra HD 5K-oppløsning, hevder de.

De færreste har rukket å ta i bruk 4K-skjermer, som er et begrep som henspiller på fire ganger så høy oppløsning som full HD, men allerede nå heves altså terskelen enda noen hakk.

Dell opplyser at skjermytelsen er myntet på fagfolk som krever den høyeste oppløsningen som er tilgjengelig.

Fornøyelsen vil koste deretter. Dell Norge oppgir ikke pris ennå, men i USA får 27-tommeren en listepris på 2500 dollar.

Den kan skilte med hele 14,7 millioner piksler på skjermen, noe som betyr at selv de nyeste DisplayPort-tilkoblingene ikke har nok båndbredde til å bære data fra grafikkortet til skjermen. To slike porter må til.

Dermed må man også investere i et høyytelses grafikkort med doble Displayport-utganger, noe som heller ikke er noe du finner i billigkroken med det første.

Nettstedet Ubergizmo har som en av de aller første fått prøve skjermen, og slik de bedømmer nyvinningen skal den ekstra oppløsningen du får med 5K over 4K være tydelig, vel å merke såfremt du jobber med riktig innhold.

Dell Ultrasharp 27 UHD 5K er myntet på de mest krevende av brukere, som de som jobber med tekniske CAD-tegninger, medisinsk bildeanalyse og andre med ekstreme krav.

Skjermen er utstyrt med et anti-reflekterende glassdesign som ifølge produsenten skal gi presis fargenøyaktighet og en bildekvalitet som egner seg for fargekritisk arbeid. Foruten seks USB-porten er den også utstyrt med en mediekortleser og har to 16-watts integrerte høyttalere fra Harmon Kardon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.