Dell-lokomotivet suser videre

Dell gjør det igjen utmerket over hele linja. Selskapet regner med fortsatt gode tider i inneværende kvartal.

Dell gjør det igjen utmerket over hele linja. Selskapet regner med fortsatt gode tider i inneværende kvartal.

Kvartalstallene som Dell slapp i går viser økt omsetning med 18 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 12,5 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 20 prosent til 1,1 milliarder dollar, og resultatet økte med 25 prosent til 846 millioner dollar. Resultat per aksje økte med 27 prosent til 0,33 dollar.

Omsetningen vokste med 27 prosent i Europa, Midtøsten og Afrika («EMEA»), og med 25 prosent i Asia, Stillehavet og Japan («APJ»). Det er ikke oppgitt korreksjon for fallende dollarkurs. I USA økte omsetningen til næringslivet med 20 prosent.

Toppsjef Kevin Rollins mener inneværende kvartal vil gi 17 prosent økt omsetning sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 13,5 milliarder dollar. Han venter at resultatet per aksje skal øke med 24 prosent, til 0,36 dollar.

Målt i antall enheter var veksten 22 prosent i tredje kvartal, til 8 millioner. I inneværende kvartal ventes en vekst på 20 prosent i antall enheter.

Tallet på leverte bærbare PC-er økte med 35 prosent.

De samlede leveransene i EMEA økte med 31 prosent, 15 prosentpoeng mer enn markedet.

Analytikere peker på at Dell flyter på fallende komponentkostnader, og at tallene er akkurat som ventet. Aksjekursen økte med 0,40 dollar til 37,25 dollar før tallene ble kjent, og ytterligere 0,77 dollar etter stengetid.

Rollins mener markedet ikke lenger vil løftes av spesielle trender innen næringslivet eller av nye versjoner av operativsystemer (les Windows), men bærer mye mer preg av at bedrifter planlegger sine innkjøp.

Rollins åpnet ellers for at Dell vil på nytt vurdere om de skal levere maskiner med AMD-prosessorer, i likhet med de andre store leverandørene.

    Les også:

Til toppen