Dell lover prisfest på skrivere

Først kom meldingen om at Michael Dell utfordrer Compaq og Palm i PDA-markedet. Nå tar han også opp kampen mot HP i skrivermarkedet.

Først kom meldingen om at Michael Dell utfordrer Compaq og Palm i PDA-markedet. Nå tar han også opp kampen mot HP i skrivermarkedet.

Dell Computer Corporation har besluttet å produsere og selge sin egen tonerkassett fremfor å benytte Hewlett-Packards. Dell vil riktignok ikke selge Dell-kassetter til HPs skrivere, men satser på å være leverandør til sine egenproduserte printere.

Dette fortalte gründer og daglig leder Michael Dell i et intervju med Reuters onsdag kveld.

Det var i forrige måned det ble klart at Dell planla å entre skrivermarkedet i et produksjonssamarbeid med Lexmark. Dell skal selge Lexmark-produkter og sistnevnte skal samarbeide med Dell for å lage skrivere med Dells logo påklistret.

Som vanlig varsler Michael Dell at han vil presse prisene ned når han entrer et nytt marked. Carly Fiorina og Hewlett-Packard Company må med andre ord belage seg på lavere marginer også i skrivermarkedet, ikke bare på selve skriveren men også på tilbehøret, akkurat som selskapet er blitt presset til å dumpe prisene i PC-markedet kraftig etter at Dell kom på banen. Spesielt har innfusjonerte Compaq fått merke hardkjøret fra direktesalgsracerne i Dell.

Skriverprodusentene henter mesteparten av sin avanse på blekkpatroner og tonere, ikke selve skriveren.

- Jeg tror at prisen på hele pakken - skriveren, toneren eller blekkpatroner - vil kunne presses nedover svært betydelig, sier Dell i intervjuet, der han lover å komme tilbake med flere detaljer rundt den nye skriversatsingen i løpet av første halvår 2003.

Les også:

Til toppen