KARRIERE

Dell makter ikke PC-leveransen til skolene

Kunnskapsløftet fylte ordreboken, men Dell greier ikke å levere PC-ene i tide.

HP og Dell er blant PC-leverandørene som skor seg på det digitale løftet. Bare HP har avtale med flere fylkeskommuner og skoler om leveranse av 30.000 PC-er.

    Les også:

Men den uvanlige store etterspørselen har skapt leveranseproblemer for Dell Norge.

Ifølge Computerworld må 170 studenter ved NTNU vente til 13. oktober før de får PC-ene de har bestilt fra Dell. Ved Handelsinstituttet i Bergen ble en bestilling av 45 PC-er kansellert etter gjentatte utsettelser.

Regningen på 330.000 kroner skal likevel ha blitt sendt ut to uker senere.

Enda verre står det til med elevene ved den videregående skolen i Oppland, som nå oppfordres til å avbestille PC-ene som er bestilt gjennom en rammeavtale med Dell.

Etter en anbudsrunde i juni inngikk Oppland fylkeskommune en rammeavtale med Dell om tilbud på bærbare PC-er til 2.300 elever i førsteklasse i fylkets 13 videregående skoler.

Så langt er det bare en håndfull som har mottatt PC-er. De andre har blitt lovet en kontantstøtte på 1000 kroner for å kjøpe PC fra annen leverandør.

IP-koordinator Helge Rabbås ved Fylkesopplæringssjefen i Oppland oppfordrer nå elevene å heve kjøpet. Elever som avbestiller og kjøper PC et annet sted loves uansett en kontantstøtte på 1.000 kroner.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.