Dell med ny PC-serie for små bedrifter

Dell mener selskapet møter et til nå udekket behov når selskapet nå lanserer PC-serien Vostro.

Dell med ny PC-serie for små bedrifter

- I altfor lang tid har foretaksledere vært nødt til å tilpasse enten løsninger beregnet for enten konsumenter eller store konserner inn i deres unike miljø, sa toppsjef i Dell, Michael Dell, under en tale i går. Samtidig lanserte han produktserien Vostro som skal være tilpasset nettopp de små bedriftene med inntil 25 ansatte.

Vostro-serien - navnet er hentet fra latin og betyr «deres», skal leveres helt uten tredjepart testutgaver av programvare, men skal i stedet leveres med verktøy og supporttjenester som gjør dem enkle møte oppgaver og utfordringer som sikkerhetskopiering, PC-ytelse og nettverksinstallasjon for kunder uten egne IT-ansatte.

Verktøyene inkluderer Dells Automated PC Tune-Up, som skal redusere mer enn 30 justerings-, ytelses-, sikkerhets- og vedlikeholdsoppgaver til ett klikk. Dell Network Assistant skal forenkle oppsett, overvåking, feilfinning og reparasjon av kundens nettverk. I tillegg tilbys Dell DataSafe Online nettbasert backup av inntil 10 GB data. Bruken av disse skal i de fleste land være gratis det første året.

Vostro-serien består i første omgang av fire ulike bærbare maskiner og en stasjonær PC.

De bærbare er Vostro 1000, som er basert på AMD-prosessor. Denne leveres med 15,4 tommers skjerm, opptil 2 GB med minne og inntil 120 GB harddisk, samt 3-i-1 minnekortleser. Den koster fra 3490 kroner + mva og frakt.

Vostro 1400, 1500 og 1700 leveres alle med Intel Core 2 Duo prosessor og inntil 4 GB med systemminne. De kan leveres med en diskret grafikkløsning basert på Nvidia GeForce Go 8400M eller 8600M, 8-i-1-minnekortleser, forseglet tastatur og et chassis laget av en magnesiumlegering.

Den største forskjellen på de tre modellene er skjermstørrelsen, henholdsvis 14,1, 15,4 og 17 tommer.

Prisen på disse bærbare Vostro-maskinene starter i USA på 5190 +mva og frakt.

Vostro 200 er navnet på den stasjonære maskinen. Den leveres med Intel Core 2 Duo-prosessor, inntil 1 TB med harddiskplass og inntil 4 GB minne. Den kraftigste grafikkløsningen har 256 MB dedikert minne og støtte for to skjermer. Kabinettet er utstyrt med USB-porter i fronten. Prisen starter i USA på 319 dollar, omtrent 2190 kroner + mva og frakt.

En kraftigere stasjonær maskin skal gjøres tilgjengelig august.

Alle maskinene leveres med enten Windows XP eller Vista.

I tillegg til PC-ene, lanserte Dell i går to laserskrivere, samt en 19 tommers bredskjerm, som alle koster under 300 dollar per stykk (omtrent 1750 kroner + mva) og som skal være tilpasset bruk i mindre bedrifter.

Maskinene kan allerede bestilles i Norge.