BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell med på Novell og Microsofts Linux-avtale

Dell er den første store leverandøren som vil gi Suse Linux et fortrinn i blandede miljøer.

7. mai 2007 - 08:39

Dell har kunngjort at de blir den første store serverleverandøren som slutter seg til samarbeidet etablert av Novell og Microsoft i november i fjor, med tanke på løsninger for miljøer der man ønsker en blanding av Linux og Windows.

Samarbeidet mellom Novell og Microsoft går i hovedsak ut på å sørge for at Suse Linux Enterprise Server samspiller optimalt med Windows. I tillegg har Microsoft forpliktet seg til ikke å saksøke brukere av Suse Linux dersom det skal utløses en juridisk strid om opphavsrett til Linux-kode.

    Les også:

Dells tilslutning til samarbeidet innebærer at selskapet vil kjøpe Suse Linux-sertifikater fra Microsoft, og etablere et program med tjenester og markedsføring med tanke på å få eksisterende Linux-brukere over på Suse Linux.

I en uttalelse fra selskapet heter det at kunder forventer løsninger som sikrer samspill mellom de to operativsystemene.

Dell vil holde en serie med workshops om interoperabilitet, vise gjennom konkrete eksempler hvordan miljøer kan portes til Suse fra andre varianter av Linux, og tilby tjenester til dem som vil gjennomføre en overgang til Suse.

Microsoft opplyser at de har hittil solgt over 40.000 sertifikater for treårige Suse Linux-abonnementer, under samarbeidsavtalen med Novell. Blant kundene er Deutsche Bank, Credit Suisse, HSBC og Wal-Mart-kjeden.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.