Dell medgir regnskapstriksing

Dell medgir regnskapstriksing

Etter en lengre intern etterforskning, bekrefter Dell nå påstandene om regnskaps-triksing.

Saken dukket opp i august i fjor og først nå bekrefter Dell påstandene. Etter en lang intern etterforskning, medgir nå ledelsen med Michael Dell i spissen at det foreligger bevis for "misconduct" - brudd på regler.

Noe mer vil ikke Dell si. Selskapet utsetter innleveringen av årsrapporten til det amerikanske kredittilsynet, SEC.

Men etter alle finansskandalene og med Worldcom og CA-saken i ferskt minne, reagerte finansmarkedet i USA kontant på Dells innrømmelse: Aksjekursen stupte 5,6 prosent i går.

Men det er klart at det er snakk og regnskapstriksing og kredittilsynet har tidligere sagt at man har sett på hvordan Dell har regnet ut sin omsetning. Senere har SEC også sett på andre sider av Dells regnskaper.

Siden saken har dukket opp, har Dell byttet både finansdirektør og toppsjef - Michael Dell måtte hoppe tilbake i sjefsstolen for å forsøke å rydde opp. Med sin direktemodell vokste Dell til å bli verdens største PC-leverandør, men har de siste to årene slitt og nå er HP verden største PC-leverandør.

Etter dotcom-årene ble det avdekket at en rekke selskaper hadde manipulert regnskapene sine massivt. Worldcom og CA er de to mest omfattende sakene, men det er klart at Dell-saken ikke er i denne størrelsesorden.

Det er altså ikke ikke snakk om triksing med opsjoner, noe en lang rekke amerikanske selskaper, blant annet Apple etterforskes for.

Ut i fra rapporten Dell leverer kan verdens nå nest største PC-leverandør komme under etterforskning.

Til toppen