BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell mener Vista krever enda mer minne

Dell mener at PC-er som skal kjøre Windows Vista må ha dobbelt så mye minne som det Microsoft anbefaler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. okt. 2006 - 13:59

Ifølge en undersøkelse gjort av Citygroup, er en gjennomsnittlig PC som selges i dag, utstyrt med 750 MB minne. Dette er nok til å kjøre den svakeste versjonen av Windows Vista, men ikke i nærheten av det som behøves for å få en god opplevelse med blant annet Aero-grafikken skrudd på.

Under et foredrag ved Jiaotong-universitetet i Shanghai nylig, kom Kevin Rollins, sjef i Dell, innpå dette temaet.

- Jeg tror de forteller deg at kanskje 1 gigabyte med minne er OK. Nei. To gigabyte med minne bør være bra, sa Rollins, ifølge Bloomberg News.

For Dell og maskinvareprodusentene er dette selvfølgelig ikke negativt. Selskapene tar seg godt betalt for minneoppgraderinger i denne størrelsesordenen. Fortsatt er det forhandlere som selger maskiner med bare 256 MB minne, noe som regnes for å være temmelig knapt, selv med Windows XP.

Med mindre man ønsker seg en maskin som bare skal benyttes til enkelt kontorarbeid, og da kan man egentlig fint greie seg med dagens alternativer, vil prislappen bli betydelig høyere.

En liten titt på Dells prisliste, viser at en ganske gjennomsnittlig, bærbar Dell-PC, Latitude D620, koster nesten 1500 kroner ekstra med 2 GB minne i stedet for de vanlige 1 GB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.