Dell Norge spiser flere storkunder

Tall viser at Dell Norge vokser raskt på PC, men i det skjulte vokser Dell også på server-rommene.

Tall viser at Dell Norge vokser raskt på PC, men i det skjulte vokser Dell også på server-rommene.

PC-bransjen startet ut i det små og ble store, men hovedmålet til aktører som Microsoft og Dell om dagen er å komme seg inn på server-rommene. Det er her veksten og de høyere marginene ligger.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt at Dell presser HP om tittelen «Norges største PC-leverandør», men det er mindre kjent hvordan Dell gjør det i den andre delen av markedet.

Dessverre deler ikke Dell Norge ut tall som betyr noe: Dell rapporterer bare kommisjonen de tjener på sine salg, ikke vanlige omsetningstall, til Brønnøysund.

digi.no spurte derfor Dell om andre indikatorer som kunne kvantifisere salget og utviklingen og vi fikk en interessant indikator.

Det som kanskje ikke så mange vet, er at Dell-kontoret på Lysaker bare arbeider med salg til større bedrifter. Har du under 200 ansatte, blir du håndtert av kontoret i København, men dette klarer Dell å gjøre helt transparent.

– Vi har 60 norske ansatte på kundesenteret vårt i København, forteller Dell Norge-sjef Tor Austenå til digi.no.

Det samme gjelder brukerstøtte: Den gjennomføres med nordmenn som sitter i Stockholm.

Og Dell vokser i kampen om de få store kundene som finnes i Norge, det viser antall ansatte. I løpet av to år, fra tidlig 2004 og frem til nå, har Dell doblet staben fra 45 til 90 ansatte på kontoret på Lysaker. Dell har altså doblet staben som arbeider med salg til store kunder.

Austenå påpeker at det er HP som er hovedkonkurrenten, men han mener at Dell også kaprer kunder fra aktører som Ementor, IBM og andre server- og nettverkleverandører.

Austenå vil ikke ut med verken omsetning eller antall kunder Dell betjener fra Lysaker. Men han røper at det bare finnes 1400 bedrifter med over 200 ansatte i Norge. I tillegg kommer den store offentlige sektoren i Norge.

Dell har en et eller annet type kundeforhold til veldig mange av disse store kundene. 200 kunder har inngått en rammeavtale med Dell, forteller Dell-sjefen. Han røper også at 400 kunder har fått en egen nettside på dell.no der deres rammeavtale ligger inne. Dette lar IT-sjefer og ansatte som har lov mulighet til å kjøpe nytt utstyr med noen tastetrykk.

Til toppen