Dell og Lycos signerer Fast-avtale

Fast har endelig signert den forventede avtalen med Dell og Lycos. Som en del av avtalen kjøper de to gigantene 7,1 prosent av det norske selskapet.

Fast har endelig signert den forventede avtalen med Dell og Lycos. Som en del av avtalen kjøper de to gigantene 7,1 prosent av det norske selskapet.

Fast offentliggjør i dag at de har signert den store avtalene selskapet har arbeidet med i hele år. Men mange er nok noe skuffet. Det er en utvidelse av dagens samarbeid med Lycos som er "den store avtalen" Fast lovet.

Samtidig signerer nå Dell den intensjonsavtalene de to selskapene har jobbet med lenge. Trekant-avtalen innholder følgende punkter:

Dell skal begynne å selge Fasts søkemotor til bedrifter som vil la sine ansatte søke i sine dokumentarkiv. Søkemotoren skal innstalleres på Dell-servere og selges til store kunder med store informasjonsmengder. Detaljene rundt dette salget er ikke kjent - det kommer i en pressemelding fra Dell senere i dag eller på mandag.

Samtidig har Dell kjøpt fem prosent av Fast for 116 millioner kroner. Totalt har de rettigheter til å kjøpe 4,2 prosent av selskapet.

- Det er Dell som er kunden og som vil offentliggjøre detaljene, sier Thomas Fussel, styreformann i Fast, til digi.no. Fussel forteller at Fast søkemotor for intranett på nyåret.

Det er ikke så mange detaljer som er kjent om avtalen med Lycos. Også her er det Lycos som skal offentliggjøre detaljene - kanskje ikke før i januar. "Lycos planlegger å legge til FAST søketeknologi til sitt arsenal av søkeverktøy", skriver Fast i sin pressemelding.

Med da digi.no spør Fussel, bekrefter han at avtalen med Lycos er den store avtalen Fast har jobbet med i hele år. Fast og Lycos samarbeider i dag om en rekke tilleggstjenester som søk på filer, MP3 og multimedia, men nå skal Lycos bytte ut programvaren som driver deres hovedtjenesten - vanlige tekstsøk med Fast-systemet.

Les:


Fast kunne trolig ha ønsket seg en enda mektigere partner - de to toppkandidatene er America Online og Yahoo. Men søketjenesten Lycos har vokst raskt og er den tiende mest besøkte Internett-siden i USA i dag. Tar man med de andre tjenestene som Lycos eier, Angelfire og Tripod, blir Lycos-sidene den fjerde mest besøkte Internett-sfæren i USA, viser oktobertall fra analysebyrået Media Metrix.

- Vi er svært fornøyd, men avtalen med Lycos er ikke eksklusiv. Vi jakter på flere partnere - det er klart at blant andre Yahoo! er målet, sier Fussel til digi.no. Lycos-søketjenesten skal drives fra datasentralen i Bosten og de tre andre datasentralene Fast skal bygge sammen med XX i USA og Europa. Fra disse datasentralene kan vi betjene andre kunder, påpeker Fussel.

Som en del av avtalen kjøper Lycos fem prosent av Fast for 264 millioner kroner.

Til toppen