Dell og Sony lager Media Center-PCer

Dell og Sony planlegger begge å lansere sine første Media Center PCer denne høsten, avslører amerikansk presse.

Dell og Sony lager Media Center-PCer

Dell og Sony planlegger begge å lansere sine første Media Center PCer denne høsten, avslører amerikansk presse.Det er CNET News.com som siterer "kilder kjent med selskapenes planer" på at Dell og Sony vil gjøre som HP og Toshiba og bygge PCer basert på Windows XP Media Center operativsystem. Media Center er et skall som legges oppå Windows XP og som blant annet gir en mer TV-vennlig versjon av Mediaplayer, blant annet med fjernstyring og opptaksmuligheter av TV-programmer, musikkavspilling og bildefremvisning.

De første maskinene skal komme allerede i høst, trolig parallelt med at Microsoft slipper en oppdatert versjon av operativsystemet ved utgangen av denne måneden. Den 30. september har Microsoft planlagt en storlansering av neste versjon av Media Center, foreløpig kjent under kodenavnet Harmony.

Ifølge News.coms kilder vil Dell komme med en serie både stasjonære og bærbare PCer, men Dell ønsker ikke å kommentere saken.

Sony på sin side ventes å ville tilby PCer som kombinerer Microsofts operativsystem med japanernes egne GigaPocket - en programvare for opptak av TV-sendinger og brenning til DVD-format. Heller ikke Sony vil kommentere lekkasjene som er tilflytt CNET.

Media Center ble første gang lansert i oktober i fjor, og Hewlett-Packard var først ute med å tilby ferdige systemer basert på programvaren. Siden fulgte Gateway, Alienware og Toshiba med tilsvarende løsninger.

Om tre uker planlegger altså Microsoft å komme med en oppgradert versjon av Media Center, og samtidig vil selskapet trolig annonsere en rekke nye maskinvare partnere og nye maskinmodeller fra eksisterende partnere.Til toppen