Dell på oppkjøpsraid

Skal ha lagt inn bud på Quest Software.

Gründer og toppsjef, Michael Dell, skal igjen være på oppkjøptstokt. Denne gangen er det programvareleverandøren Quest Software som er i kikkerten.
Gründer og toppsjef, Michael Dell, skal igjen være på oppkjøptstokt. Denne gangen er det programvareleverandøren Quest Software som er i kikkerten. (Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Skal ha lagt inn bud på Quest Software.

PC-giganten Dell har den siste tiden gjort en rekke oppkjøp for å differensiere seg i markedet. De satser mindre på PC-er og maskinvare til fordel for programvare og tjenester. Årsaken er å få bedre marginer og opprettholde veksten.

Ifølge Reuters skal det amerikanske programvareselskapet Quest Software være i kikkerten til Dell. Nyhetsbyrået rapporterer at Dell har lagt inn et bud på 2,32 milliarder dollar, ca. 14 milliarder norske kroner, for hele selskapet.

Dell er imidlertid ikke alene om å ønske seg programvareselskapet. En oppkjøpsgruppe ledet av Insight Venture Partner skal ha levert bud på selskapet. Verken Quest eller Dell har ønsket å kommentere opplysningene. Slike forhandlinger foregår stort sett i hemmelighet.

Quest Software ble etablert i 1987 og leverer en rekke applikasjoner for mer effektiv styring av bedrifters IT-ressurser. De har mer enn 100.000 kunder over hele verden.

Dell leverte svært svake tall for årets første kvartal, takket være et slapt marked for PC-er verden over. For å svare på utfordringene i markedet har selskapet vært en aggressiv kjøper av selskaper.

I starten av april kunne digi.no melde at Dell kjøpte tynnklient-leverandøren Wyse. Sikkerhetsselskapet Sonic Wall ble snappet opp i mars.

Dell har også blitt nevnt i forbindelse med oppkjøpet av Logica. IT-tjenesteselskapet med hovedsete i London er i ferd med å bli kjøpt opp av et kanadisk teknologiselskap, men så langt har det ikke kommet motbud.

    Les også:

Til toppen