TELEKOM

Dell-pc-er sikres 3G i hele Europa

Samarbeid med Telefonica og Qualcomm gjør at brukeren aldri er i beit for bredbånd.

NetReady tilbys på utvalgte modeller i alle Dells serier av bærbare pc-er.
NetReady tilbys på utvalgte modeller i alle Dells serier av bærbare pc-er.
16. sep. 2013 - 10:01

Dell melder at de utvider tjenesten NetReady i Europa. Tjenesten innebærer at kunder i Norge og andre land – Finland, Frankrike, Irland, Nederland, Polen, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia og Tyskland – kan kjøpe Dell-pc-er med integrert SIM-kort fra Telefonica og Gobi 3G-teknologi fra Qualcomm, og alltid være sikret enkel og rimelig tilgang til mobilt bredbånd i alle 29 land i EU/EØS-området.

Kundene kan velge løsningen i utvalgte bærbare Dell-pc-er av typen XPS, Latitude, Precision og Ispiron.

NetReady innebærer at man når som helst etter å ha registrert seg og pc-en, kan kjøpe mobilt bredbånd i enten to timer eller for 50 megabyte om gangen.

Er man i et land der Telefonica har eget mobilnett, det vil si Irland, Spania, Storbritannia, Tsjekkia eller Tyskland, koster to timers eller 50 megabyte bredbånd 1,99 euro. I andre land i EU/EØS-området er prisen 5,99 euro.

En forhåndsinstallert applikasjon i pc-en tar seg av både registrering, oppkopling og betaling. Man er garantert å være på nett i løpet av få sekunder, heter det.

Gobi 3G-teknologien til Qualcomm sikrer mobilt bredbånd i opptil 42 megabit per sekund.

– Målgruppen til NetReady er bedrifter som vil sikre at deres ansatte alltid har tilgang til bredbånd, understreker Monty Giles i Qualcomm på en Dell-samling i Oslo der tjenesten presenteres for et utvalg kunder. – NetReady skal ikke erstatte men supplere WiFi eller spesialavtaler med mobiloperatører. Tjenesten er beregnet på dem som innimellom må ha en pålitelig, enkel og forholdsvis rimelig måte å komme seg på nett.

Giles mener NetReady er konkurransedyktig i pris og ytelse sammenliknet med betalingsløsninger på for eksempel flyplasser og hoteller.

– Samtidig er den enkel å forholde seg til: Den leveres med pc-en, den krever ingen kontrakt med mobilleverandør, og kostnadene er enkle å forutse. Brukeren kan løpende se hvor mye tid eller megabyte som gjenstår.

Dell har drevet en tilsvarende NetReady-tjeneste i USA siden sommeren 2011. Om EU lykkes i å avslutte roaming-tillegg for mobil data, vil Netready-satsene trolig settes ned.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.