Dell røper Intels servernyheter

Som den første produsentene lover nå Dell servere med Intels nye server-brikker.

Dell har informert amerikanske nettpublikasjoner at de vil levere servere og arbeidsstasjoner med den første tokjernede utgaven av Intels Xeon-prosessor, kjent under navnet «Paxville». De første Paxville-maskinene vil kunne leveres i oktober, og vil komme i utgaver med opptil to prosessorer.

Mens IBM og HP har levert servere med AMDs tokjernede Opteron-prosessor, har Dell holdt fast ved Intel. Paxville innebærer med andre ord at Dell for første gang vil kunne tilby toprosessor-servere med tokjernet prosessor, noe konkurrentene har hatt i assortimentet siden april.

Dell har kjørt ytelsestester som viser at en tokjernet Paxville i 2,8 GHz er vesentlig raskere enn en enkjernet Xeon i 3,6 GHz. Microsoft Exchange skal kjøre 18 prosent raskere, databaser kjører 37 prosent raskere og Java kjører 43 prosent raskere, ifølge Dell. Den lavere klokkefrekvensen gjør at tokjerneprosessoren genererer mindre varme en enkjerneprosessoren.

Den tokjernede utgaven av Xeon er pluggkompatibel med enkjerne-varianten. Derfor vil også IBM og HP med det første tilby Paxville-baserte servere. IBM har for lengst forberedt sine brikkesett på å kjøre tokjernede Xeon-prosessorer.

Dell vil tilby fire servermodeller med Paxville: en bladserver, en rackserver i 1 U, en rackserver i 2 U og en frittstående utgave. I tillegg kommer og to arbeidsstasjoner. Prisene på serverne starter på rundt 2500 dollar. De kan leveres med Red Hat Linux eller med Windows Server 2003.

Seinere i år kommer en Paxville-utgave beregnet på fireveis servere.

Over nyttår kommer en ny generasjon tokjerneprosessorer fra Intel, kjent som «Bensley». Den skal gi en vesentlig ytelsesgevinst i forhold til Paxville.

    Les også:

Til toppen