RESULTATERFINANS

Dell-salg skuffet

Ofret salgsvekst for høyere marginer.

16. nov. 2011 - 09:07

PC-giganten Dell leverte resultater for tredje kvartal tirsdag kveld. Den store skuffelsen var at selskapets omsetning falt marginalt fra tredje kvartal i år til samme periode i fjor.

Selskapet meldte om en omsetning på 15,37 milliarder dollar, 88,2 milliarder norske kroner, mot 15,39 milliarder dollar samme periode året før. Ifølge Bloomberg News var det forventet en omsetning på 15,7 milliarder dollar.

Årsaken til nedgangen skal være at selskapet heller fokuserte på høyere marginer enn å øke salget i kvartalet. Men trass i fravær av omsetningsvekst leverte selskapet også bedre resultater.

Driftsresultatet økte med 12 prosent, til 1,14 milliarder dollar i årets tredje kvartal. Dette utgjør dermed en driftsmargin på 7,4 prosent. Nettoresultatet endte på 893 millioner dollar, mot 822 millioner dollar samme kvartal året før.

Men selskapet nedjusterte prognosene og forventningene for fjerde kvartal. Årsaken er tilgangen til harddisker som følge av flomkatastrofen i Thailand. Dette kan få store konsekvenser for PC-markedet i det neste halvåret.

Omsetningen innen bedriftsmarkedet, inkludert server-, lagring-, nettverks- og tjenestesalg, økte omsetningen med 8 prosent til 4,7 milliarder dollar. Dette er dermed en omsetningsrekord for Dells bedriftsdivisjon.

Selskapet har hatt som et strategisk mål å øke marginene og derav lønnsomheten. Slik sett burde resultatene være god lesning for selskapets aksjonærer.

– Resultatet vårt dette kvartalet og gjennom de siste årene reflekterer et nytt Dell, som er fokusert på å levere produktivitetsøkende løsninger til våre kunder, sier Dells gründer og toppsjef, Michael Dell, i en kommentar til tallene.

Michael Dell viser videre til at de på årsbasis nå investerer rundt en milliard dollar på forskning og utvikling, samtidig som resultatet per aksje har steget rundt 86 prosent de siste 12 månedene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.