Dell satser for fullt på tablet PC

Dell var lenge lunkne til tablet-konseptet til Bill Gates, men med Windows Vista satser de nå for fullt.

Dell satser for fullt på tablet PC

Dell var lenge lunkne til tablet-konseptet til Bill Gates, men med Windows Vista satser de nå for fullt.

Tablet PC er betegnelsen på en bærbar maskin med en skjerm som brukeren kan tegne eller skrive direkte på ved hjelp av en digital penn. Som regel dreier det seg om bærbare maskiner der skjermen kan snus rundt, slik at brukeren kan velge å bruke det som en helt vanlig laptop, eller som en flat skjerm som kan holdes i hånden.

Bill Gates gikk hardt ut da Microsoft første gang lanserte Tablet PC-en. Han mente at det bare var snakk om få år før alle bærbare maskiner var en tablet. Selv om mange likte tablet-maskinene, solgte de dårlig og langt fra alle PC-leverandører lot seg lokke til å satse for fullt.

Den kanskje mest markante aktøren som holdt igjen, var direkteleverandøren Dell. De er kjent for å satse aggressivt på store volum og på effektive produksjonsprosesser. De satser ikke på nye løsninger, som Tablet PC, før de mener markedet er modent nok.

- Nå er imidlertid tiden inne for tablet PC-er, skal vi tro Dell og selskapets norske markedsdirektør, Hans Christian Seime.

- Nå mener vi at Tablet PC-er er standardisert nok, sier Hans Christian Seime, markedsdirektør i Dell Norge, til digi.no.

Han mener at teknologiene i og rundt tablet PC-er tidligere ikke var gode nok, men at det nå skal være på plass.

- Nøkkelen er Windows Vista, sier Seime.

Tablet PC ble lansert som en egen utgave av Windows Xp da den kom, men med Windows Vista er det en integrert funksjonalitet i operativsystemet.

digi.no fikk prøvekjøre en av de første tablet PC-ene fra fabrikken til Dell. Den har funnet veien til Norge, fordi noen potensielle norske kunder innen helse har vist stor interesse for slike maskiner. Dersom Dell skal være med i den konkurransen, må de ha tablet-funksjonalitet.

En av tingene som skilte Dells Tablet PC fra andre lignende maskiner, er at den i tillegg til den medfølgende digitale pennen, også lar brukeren bruke pekefingeren til å styre musa med, eller til å tegne. Dette er vanlig på såkalte SmartPhones, men har hittill ikke blitt brukt så mye på tablet PC-er.

- Den kommer med to skjermtyper. En vanlig og en beregnet for utendørs bruk, sier Seime.

Utendørsskjermen har ekstra sterk lysstyrke slik at det ikke skal være noe problem å bruke den ute selv på solskinnsdager.

3G-kort er integrert i maskinen, og det samme er en fingeravtrykksleser. Maskinen har en 12.1 tommers skjerm, solid state harddisk og en Intel Core Duo Ultralow Voltage prosessor.

Standard batteritid er på cirka 5 timer, men med et ekstra batteri som kan festes på baksiden kan batteritiden for aktivt bruk strekkes ut til 10 timer. Dette ekstrabatteriet er imidlerid på samme arealmessige størrelse som selve maskinen.

Dell forteller at de vil begynne å levere maskinen fra midten av oktober.

Til toppen