Dell satser lokalt gjennom partnere

Michael Jacobs i Dell Norge har sikret seg 600 konsulenter gjennom lokale samarbeids-avtaler.

Dell satser lokalt gjennom partnere

Michael Jacobs i Dell Norge har sikret seg 600 konsulenter gjennom lokale samarbeids-avtaler.

IT-giganten Dell er mest kjent for sin direktemodell der de selger PC-er og relatert IT-utstyr direkte til kunden uten å gå omveien via forhandlere. Salget ble først håndtert gjennom postordre og telefon, og senere tok internett av som den viktigste salgskanaeln.

Forretningsmodellen gjorde Dell til verdens største PC-leverandør, men etterhvert klarte konkurrenten HP å gå forbi med sin mer tradisjonelle forhandlermodell.

Gründeren Michael Dell tok over igjen over kommandoen for Dell på begynnelsen av året i år, og et av grepene han gjorde var å begynne å selge gjennom forhandlere.

Nå gjør Dell Norge det samme skjer her i landet. Selskapet forteller at de nå har etablert lokale samarbeidsavtaler med 12 norske forhandlere fordelt over hele landet.

- Dette er den mest omfattende samarbeidsavtalen Dell Norge har inngått - Dette er den mest omfattende samarbeidsavtalen Dell Norge har inngått, og er ett av mange tiltak fra Dell for å gjøre IT-hverdagen enklere for bedrifter i hele Norge, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Dell Norge.

Dell forteller at de har inngått samarbeidsavtaler med Cegal, Datametrix, Pragma, Skill, Technet, iTet, Itum, Move, Unisys, IKOMM, Commaxx og Crayon.

- I løpet av de neste årene ønsker vi være blant de største selskapene innen løsningssegmentet i Norge – Våre kunder ønsker å forholde seg til en leverandør som kan levere alt de trenger innen løsninger til sine forretningsbehov, og det er noe vi lytter til. I løpet av de neste årene ønsker vi være blant de største selskapene innen løsningssegmentet i Norge, sier Jacobs.

Jacobs forteller at Dell satser på å styrke partnernes kompetanse, samt samarbeide med de om utvikling av pakketerte løsninger og metodeverk for implementeringer.

Vi har et salgsapparat som dekker hele Norge, men vi trenger også konsulenter som er i nærheten av kundene under implementering og etter at prosjektet er levert, sier Jacobs.

– Totalt vil samarbeidsavtalene gi Dell tilgang på cirka 600 konsulenter fordelt rundt om i Norge.

Til toppen