BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell satser tungt på Android

Mens HP allerede har sluppet selskapets første smartbook.

HP Compaq Airlife 100
HP Compaq Airlife 100 Bilde: HP
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 2010 - 15:29

HP har offentliggjort detaljer om det som ser ut til å være selskapets første Android-baserte datamaskin. Det er snakk om en smartbook basert på Qualcomms ARM-baserte Snapdragon QSD8250-brikkesett, klokket til 1 GHz.

Maskinen, som kalles HP Compaq AirLife 100, vil være utstyrt med 512 megabyte RAM, 512 megabyte ROM og 16 gigabyte intern lagringsplass. I tillegg støtter den SD-kort på opptil 32 megabyte. Den har innebygd GPS-mottaker og støtte for WLAN og Bluetooth.

Skjermen er på 10,1 tommer, men støtter ikke mer enn omtrent 65 tusen farger. Den har heller ikke kapasitiv berøringsstøtte, som er å foretrekke framfor resistiv . Oppløsningen er på 1024 x 600 piksler.

HP Compaq Airlife 100
HP Compaq Airlife 100 Bilde: HP

Maskinen har en startvekt på omtrent 1 kg og leveres på programvaresiden med blant annet en nettleser med støtte for faner og Adobe Flash Lite, Roadsync Exchange, NDrive navigasjon og QuickOffice.

HP opplyser ikke om når maskinen kommer på markedet eller hva den vil koste.

Også Dells antatte satsing på Android begynner å bli langt mer konkret. Nettstedet Engadget skriver om en lekkasje av bilder og informasjon om en rekke kommende produkter, hvor de aller fleste er basert på Android.

Serien med produkter inkluderer Android-mobilene Flash, Smoke, Thunder og Aero, tavle- og minitavle-maskinene Streak og Looking Glass, samt Windows Phone 7-baserte Lightning.

I alle fall Flash-mobilen skal ifølge Engadgets dokumentasjon være basert på den kommende Froyo-utgaven av Android.

Dell ser ut til å ville utstyre de Android-baserte enhetene med selskapets eget brukergrensesnitt, Stage.

De fleste av enhetene vil være utstyrt med en Snapdragon-prosessor eller den mer moderne ARM-prosessoren MSM7230, som også leveres av Qualcomm.

Tavle-pcene skal komme på markedet i løpet høsten. De fleste av mobilene skal gjøres tilgjengelig mot slutten av 2010 eller i begynnelsen av 2011. Mer informasjon finnes her.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.