BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell selger 52 prosent mer

Kvartalstallene fra Dell viser en omsetningsøkning på 52 prosent, mens overskuddet etter skatt øker med 63 prosent.

Eirik Rossen
20. mai 1998 - 16:14

Dette er tallene for Dells siste kvartal, den syttende i rekka med rekordomsetning:

Kvartal før 3. mai 1998 Kvartal før 3. mai 1997
Omsetning (millioner dollar) 3920 2588
Overskudd etter skatt (millioner dollar) 305 198
Overskudd per aksje (dollar) 0,44 0,27

Regnskapsårets første kvartal viser altså at Dell fortsetter trenden: I tre år har hvert kvartal gitt over 40 prosent vekst i forhold til tilsvarende kvartal året før.

I en pressemelding sier toppsjef Michael Dell at selskapet nå har denne stillingen blant verdens PC-leverandører: Nummer én i overskudd, nummer to i omsetning og nummer tre i antall solgte enheter. Driftsmarginen ligger på 10,9 prosent. Omløpshastigheten på varebeholdningen er 46 ganger per år. Varebeholdning binder like mye kapital, rundt 250 millioner dollar, som for to år siden, da årsomsetningen var 7 milliarder dollar lavere.

Fordelt på regioner, forteller Dell at omsetningen overalt har vokst raskere enn markedet. I Nord- og Sør-Amerika var veksten 50 prosent til 2,6 milliarder, med spesielt sterk vekst i forbrukersalget. I Europa vokste Dell med 62 prosent til mer enn 1,0 milliarder dollar. I Asia og Stillehavet, der PC-markedet har minket med 7 prosent, vokste Dell med 35 prosent.

Fordelt på produkter, fremheves bedriftsmarkedet - både tjenere og arbeidsstasjoner - og bærbare PC-er.

Hos Dell bygger driften på det prinsippet at ingen maskin skal produseres før den er bestilt. En økende andel av salget foregår per Internett, der storkunder har tilgang til spesielt tilrettelagte sider for å spesifisere sine bestillinger. Driftsmodellen gjør at Dell alltid er tidlig ute med den nyeste teknologien.

Dells aksjekurs ble tredoblet i løpet av 1997, og er nå dobbelt så høy som den var ved årsskiftet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.